verhalen

nieuw in september

Voor Bica's koffie, thee en delicatessen in Harderwijk is een langgekoesterd plan nu werkelijkheid geworden. In de mooie en complete winkel in hartje binnenstad is nu handgemaakte Fudge uit Engeland verkrijgbaar.

En ook in Tienhoven a/d Lek bij plattelandswinkel de Boomgaard

kunnen de gasten en bestellers van geschenkpakketten zich verheugen op de specialiteiten van onze huisbakkerij in West- Yorkshire. Als Fudge-World zijn we erg trots dat we deze mooie locaties mogen toevoegen aan de lijst met verkooppunten.

Kijk voor adressen op de pagina Verkooppunten.

Over Fudge-World

 

Wij zijn Jollie van Rijswijck en Lei Pingen. Samen zijn wij Jolei's Fudge-World.

Na diverse beroepsmatige omzwervingen waren we in 2011 op zoek naar een nieuwe uitdaging als zelfstandig ondernemer. Het bloed kruipt immers waar het niet gaan kan. We stonden voor alles open. Zo ook voor het idee van een vriend die iets met Belgische pralines had. 'Die moesten we maar eens op de markt (???) gaan verkopen'.

Om te beginnen in december op het twee jaarlijkse Scrooge Festival in Arcen. We besloten om het een kans te geven, ook nadat hij zelf, wegens drukte was afgehaakt. Doordat we geen geheim maakten van onze plannen, wees een andere bekende ons op een Engelsman in Duitsland (!) die in Fudge deed. Dat sloot natuurlijk mooi aan bij het decor van het festival, "het Londen van 1850". Na een eerste gesprek in Duitsland waren beide partijen er snel uit. Hij zocht een vertegenwoordiging in Nederland en wij zochten een sprong in het diepe. De eerste klap is een daalder waard; na afloop van het festival hadden we een flink deel van de Pralines verkocht en de Fudge was...... uitverkocht. En dat terwijl we tussendoor nog snel flink wat kilo's hadden bijgehaald. 

Dat gaf stof tot nadenken voor het nieuwe jaar. In 2012 hebben we voorlopig onze baantjes nog aangehouden en zijn we wat gaan pionieren op markten en evenementen in de buurt. Daar hadden we namelijk totaal geen kaas van gegeten. Al doende (en vallende) leert men snel. Zo vonden we met rasse schreden onze weg in evenementenland. Dat najaar is Lei als eerste full time de "Fudge" in gegaan. Jollie volgde begin 2014. Verveling wil natuurlijk ten aller tijden voorkomen, vooral door de week. Daarom tussendoor ook maar meteen een website met shop geopend.

Inmiddels laten we onze producten, jawel nog steeds samen met dezelfde partner uit Duitsland, exclusief produceren in Engeland. Over de jaren heen zijn we uitgegroeid tot een bescheiden en exclusieve importeur/groothandel voor winkels en handelaren. Daarnaast zijn we zelf ook nog steeds actief op markten en evenementen in heel Nederland en België. Dat doen we, samen met onze nieuwe partners, nog altijd met erg veel plezier. Naast de genoemde zakelijke partners zijn we heel veel dank verschuldigd aan al die medewerkers en andere helpers tijdens de afgelopen acht jaren. Zonder hun had ons bedrijf nooit kunnen uitgroeien tot wat het nu is. Als onderneming hebben we al menige storm doorstaan, daarom zijn we er van overtuigd dat we ook de huidige crisis zullen doorkomen. Het is namelijk onze passie om nog tot in lengte van jaren zoveel mogelijk mensen te laten genieten van onze heerlijke delicatessen. 

      

Cheers,

Jollie en Lei