Webshop » Verhalen

Verhalen

Yes, lekker erop uit weer...

Zo dan, het eerste evenement van 2021 zit er alweer op. Al eindigde het iets eerder dan gepland, wat waren we blij weer op pad mochten.

Op 1ste en 2de Paasdag stond de jaarlijkse dubbele editie van de Streekmarkt op park De Hoge Veluwe op het programma. In deze bijzondere tijd waren er (met dank aan de veiligheidsregio en de gemeente Ede) enkel food stands welkom.

Hoe lekker wil je het hebben? Met Handgemaakte Fudge natuurlijk!  

Paaszondag  was een super toffe dag, (opnieuw) hele leuke mensen ontmoet en ook nog een aardige omzet gedraaid.

Achteraf tegen beter weten en de weersvoorspellingen in, hadden we de producten meegenomen, maar de opbouw van de stand stevig vastgemaakt en laten staan voor Paasmaandag. Nog voordat we die morgen vertrokken belde de organisator al met het geweldige nieuws dat onze kraam was omgewaaid. Fantastisch.

Bij aankomst had hij met een aantal collega's standhouders onze spullen al zoveel mogelijk bij elkaar gezet. Waarvoor nogmaals onze grote dank. We zijn TROTS op jullie...

Op de foto's je de situatie voor en na die enorme windvlaag.

De andere kramen die je op de tweede foto ziet, zijn later (nadat wij onze spullen veilig in de bus hadden) ook omgewaaid. Gelukkig waren wij er toen nog, zodat we onze collega ondernemers terug konden helpen. Althans, om nog zoveel mogelijk te redden. Meteen onze goede daad voor het Paasweekend verricht.

Al met al een ravage van jewelste, waarbij gelukkig geen persoonlijke ongelukken zijn gebeurd. Iedereen was vooraf, na maanden van thuis zitten en het ontbreken (ruim een jaar nu!!!) van echte evenementen, natuurlijk blij om weer eens lekker te kunnen werken...

Maar niet getreurd. Ook de materiele schade viel bij iedereen gelukkig mee.

Op naar de volgende happening, dan zijn we er gewoon weer bij...

Lindalicious: 

"Als de markt niet kan, dan gaan we toch volledig online..."

In het najaar van 2020 kwam Linda Raven bij ons met de vraag of ze onze Fudge mocht verkopen op markten in het noorden van het land. Naast de bonbons en andere chocolade die ze al had, zocht ze nóg iets spannends.

Het enthousiasme bij haar spatte er werkelijk vanaf. Daar werden wij op onze beurt natuurlijk ook meteen blij van.

Een samenwerking was dan ook snel beklonken.

In plaats van versoepeling van maatregelen rondom evenementen vonden we echter steeds meer beperkingen op ons pad. Totdat er vrijwel niets meer kon, zoals het nu dus is.

Het typeert Linda, dat ze niet bij de pakken neerzit en meteen haar website verder ging uitbouwen. Het resultaat mag er zijn, vinden wij. Ze presenteert een verrassend mooie mix van allerlei zoete verleidingen.

Kijk zelf maar eens op haar website

Over Fudge-World

 

Wij zijn Jollie van Rijswijck en Lei Pingen. Samen zijn wij Jolei's Fudge-World.

Na diverse beroepsmatige omzwervingen waren we in 2011 op zoek naar een nieuwe uitdaging als zelfstandig ondernemer. Het bloed kruipt immers waar het niet gaan kan. We stonden voor alles open. Zo ook voor het idee van een vriend die iets met Belgische pralines had. 'Die moesten we maar eens op de markt (???) gaan verkopen'.

Om te beginnen in december op het twee jaarlijkse Scrooge Festival in Arcen. We besloten om het een kans te geven, ook nadat hij zelf, wegens drukte was afgehaakt. Doordat we geen geheim maakten van onze plannen, wees een andere bekende ons op een Engelsman in Duitsland (!) die in Fudge deed. Dat sloot natuurlijk mooi aan bij het decor van het festival, "het Londen van 1850". Na een eerste gesprek in Duitsland waren beide partijen er snel uit. Hij zocht een vertegenwoordiging in Nederland en wij zochten een sprong in het diepe. De eerste klap is een daalder waard; na afloop van het festival hadden we een flink deel van de Pralines verkocht en de Fudge was...... uitverkocht. En dat terwijl we tussendoor nog snel flink wat kilo's hadden bijgehaald. 

Dat gaf stof tot nadenken voor het nieuwe jaar. In 2012 hebben we voorlopig onze baantjes nog aangehouden en zijn we wat gaan pionieren op markten en evenementen in de buurt. Daar hadden we namelijk totaal geen kaas van gegeten. Al doende (en vallende) leert men snel. Zo vonden we met rasse schreden onze weg in evenementenland. Dat najaar is Lei als eerste full time de "Fudge" in gegaan. Jollie volgde begin 2014. Verveling wil natuurlijk ten aller tijden voorkomen, vooral door de week. Daarom tussendoor ook maar meteen een website met shop geopend.

Inmiddels laten we onze producten, jawel nog steeds samen met dezelfde partner uit Duitsland, exclusief produceren in Engeland. Over de jaren heen zijn we uitgegroeid tot een bescheiden en exclusieve importeur/groothandel voor winkels en handelaren. Daarnaast zijn we zelf ook nog steeds actief op markten en evenementen in heel Nederland en België. Dat doen we, samen met onze nieuwe partners, nog altijd met erg veel plezier. Naast de genoemde zakelijke partners zijn we heel veel dank verschuldigd aan al die medewerkers en andere helpers tijdens de afgelopen acht jaren. Zonder hun had ons bedrijf nooit kunnen uitgroeien tot wat het nu is. Als onderneming hebben we al menige storm doorstaan, daarom zijn we er van overtuigd dat we ook de huidige crisis zullen doorkomen. Het is namelijk onze passie om nog tot in lengte van jaren zoveel mogelijk mensen te laten genieten van onze heerlijke delicatessen. 

      

Cheers,

Jollie en Lei