British and Handmade?

Ons assortiment fijne zoetwaren wordt geproduceerd bij een gespecialiseerd familiebedrijf in West Yorkshire, Engeland. In de bakkerij wordt nog op ambachtelijke wijze en volgens aloude recepten gewerkt. Als Fudge-World zijn we nauw betrokken bij dat proces. We streven er naar om uiteindelijk enkel natuurlijke ingrediënten te gebruiken. Daar slagen we, op een enkele uitzondering na, steeds beter in. Samen zorgen we ervoor dat alle klassieke smaken in het assortiment blijven behouden. Tegelijkertijd voegen we daar met regelmaat ook meer moderne smaakbelevingen aan toe.

Natuurlijk genieten, pur sang!

Houdbaarheid

Op moment van aankoop hebben alle producten nog een 'best before' datum van enkele maanden. Om de kwaliteit zo lang mogelijk te waarborgen, bewaart u de producten bij voorkeur in een afgesloten diepvries- of vershoudbakje. Dat zet u gewoon in de kamer- of keukenkast, liefst op kamertemperatuur, maar nooit kouder dan 10 graden.

Dus beslist niet in de koelkast, dat veroorzaakt uitdroging!

Direct zonlicht kan het product doen verkleuren, smelten en/of uitdrogen.

Ingrediënten en Allergenen

Bij ieder afzonderlijk product in de webshop vindt u een overzicht met ingrediënten en de voedingswaarden. Deze worden zichtbaar wanneer u op het betreffende product klikt. De allergene stoffen worden daarbij Vetgedrukt weergegeven. Omdat alles in dezelfde bedrijfsruimte wordt geproduceerd kunnen alle producten sporen van Pinda's en Pindaolie bevatten. In de bakkerij worden tevens Pinda's, Noten, Eieren, Melk en Soja verwerkt.

Vrijwel alle producten zijn Glutenvrij. Wanneer een product wel gluten bevat, dan wordt dat, zowel op de stands als op de webshop per product apart vermeld.

Sommige Fudges zijn met alcoholhoudende dranken bereidt. De alcohol zelf is echter tijdens het kookproces verdampt. De fijne en pure smaken zijn echter op subtiele wijze bewaard gebleven.

Serveertip

 

Als je visite op de koffie of thee krijgt, serveer daar dan eens een schaaltje Fudge en ander Engels banket bij. Met allerlei verschillende soorten verras je de gasten met een unieke smaakbeleving. En dat is bovendien een keer wat anders, dan het dat oerdegelijke koekje. Leg er een mesje bij zodat iedereen steeds een smal plakje kan afsnijden. De vraag wanneer men weer op bezoek mag komen, zal ongetwijfeld niet lang uitblijven. 

 

Enjoy, geniet ervan!